Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 3/2

Mεγάλο συλλαλητήριο οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων το Σάββατο 3 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης «Agrotica», με συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου και μαχητική πορεία προς το χώρο της έκθεσης.

Η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά παλεύει, απαιτώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή της.

Διεκδικεί:

* Να μην επιβληθούν, ή να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών, όπως: Φορολόγηση των ασφαλιστικών εισφορών στο 85% από φέτος και στο 100% από του χρόνου, πετσόκομμα του αφορολόγητου που κέρδισαν με τον σκληρό αγώνα στα μπλόκα, περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, αύξηση του ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια, «περιβαλλοντικό» τέλος στο νερό άρδευσης, κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για χρέη κ.ά.
* Να θεσπιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα προϊόντα και να πληρώνονται οι παραγωγοί αμέσως μετά την παράδοσή τους, ώστε ν' αντιμετωπιστούν το πρόβλημα των χαμηλών τιμών, το αίσχος των «ανοιχτών τιμών» και η εκτεταμένη απληρωσιά που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι.
* Να μειωθεί το υπέρογκο κόστος παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, δραστική μείωση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και του αρδευτικού νερού, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής.
* Να πληρωθούν στο σύνολό τους οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις φυτικές και ζωικές αρρώστιες, τις οποίες ο ΕΛΓΑ είτε καθυστερεί να αποδώσει είτε, επικαλούμενος τον αναχρονιστικό και άδικο κανονισμό του, αρνείται να αναγνωρίσει και να καλύψει.
* Να καταργηθούν τα τεκμήρια φορολόγησης και να καθοριστεί ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
* Να καταργηθούν οι μεγάλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και να παίρνουν οι αγρότες συντάξεις αξιοπρέπειας.
* Να καθοριστεί ακατάσχετο όριο 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να σταματήσουν οι κατασχέσεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών για χρέη στην Εφορία, στον ΕΦΚΑ, στον ΕΛΓΑ, στις τράπεζες.
* Να καταργηθούν οι άμεσοι και έμμεσοι περιορισμοί στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, να συνδεθούν οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου