Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε. 26/3


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 26/3, 7:00μμ, ΣΤΟ ΕΚΘ

Όλο το προηγούμενο διάστημα και σε μικρή σχετικά χρονική περίοδο έχουμε δει από κυβέρνηση και Ομοσπονδία να προσπαθούν σχεδιασμένα να πάρουν ότι έχει μείνει από δικαιώματα και από τις Κλαδικές Συμβάσεις και να τα κάνουν κουρελόχαρτα. Με αφορμή την κρίση, το πλήγμα που έχουμε δεχτεί είναι πολύ μεγάλο και αν τους αφήσουμε δεν θα μείνει τίποτα, θα δουλεύουμε σε ακόμα πιο άσχημες εργασιακές συνθήκες.

Παρόλα αυτά η ανάπτυξη που γνωρίζει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια είναι εμφανής χωρίς αυτή να αντικατοπτρίζεται σε καλύτερους μισθούς και συμβάσεις για μας, σε καλύτερες εργασιακές συνθήκες, σε καλυτέρευση γενικότερα των όρων εργασίας. Η εντατικοποίηση αλλά και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η απληρωσιά και η μαύρη εργασία είναι μερικές από τις καταστάσεις που ζούμε στην καθημερινότητά μας.

Το θέμα είναι όμως κατά πόσο εμείς, αυτοί που σήμερα παράγουμε τα κέρδη ρεκόρ κάθε χρόνο, θα αφήνουμε μεγαλοξενοδόχους και μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου να λυμαίνονται τον κόπο μας, έχοντας βέβαια και τις πλάτες της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας που λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα σε βάρος των κατακτήσεων μας. Πόσο ακόμα δεν θα διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν!

Ο μόνος δρόμος σήμερα για τον εργαζόμενο είναι να παλέψει για όλα τα παραπάνω μέσα από το Συνδικάτο του, να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, με ταξικό προσανατολισμό, χτυπώντας την καρδιά του προβλήματος κι όχι μόνο να διεκδικεί απλά μια αύξηση μισθού.

Να σπάσει σε κάθε χώρο δουλειάς η τρομοκρατία σε βάρος κάθε εργαζόμενου που σήμερα πλήττεται.

Γι αυτό λοιπόν κάθε εργαζόμενος του κλάδου πρέπει να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας, με σκοπό να οργανώσουμε την πάλη μας, να διεκδικήσουμε Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΚΣΣΕ) με βάση την ανάκτηση όλων των απωλειών που έχουμε υποστεί. Ήρθε η ώρα να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, ιδιαίτερα μπροστά και στο άνοιγμα της φετινής θερινής σεζόν.

Διεκδικούμε:
· 751 βασικό μισθό.
· Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και καθολικότητα στην ισχύ τους.
· Δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
· Να μείνουν στα χαρτιά όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, που σήμερα μας γυρίζουν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Να μην επιτρέψουμε να χτυπήσουν το δικαίωμά μας στην απεργία.
· Προστασία των ανέργων και των εποχιακά εργαζόμενων, με επιδόματα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους την περίοδο της ανεργίας τους.
· Να μην αφήσουμε κανέναν να κλέψει σπίτι-λαϊκή περιουσία. Να μην επιτρέψουμε κανέναν ηλεκτρονικό πλειστηριασμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου